Klart med ny skolchef i Vansbro

Lars Lisspers blir ny skolchef i Vansbro kommun. Vansbrobördige Lars har arbetat inom skolans verksamhet i nära 30 år, och han känner sig inspirerad inför det nya uppdraget.

Lars Lisspers ny skolchef i Vansbro kommun

Lars Lisspers blir ny skolchef i Vansbro kommun

Hur känns det inför ditt nya jobb?

- Det känns både lite märkligt och samtidigt inspirerande att komma tillbaka till hemkommunen efter så lång tid, men jag har aldrig släppt kontakten med Vansbro.

Vad tror du blir din största utmaning som skolchef i Vansbro kommun?

- Vi ska fortsätta arbeta för att få upp måluppfyllelsen för barn och elever till en högre nivå och se till att ha en god kommunikation med föräldrar, elever och personal. Den som vill flytta till Vansbro ska kunna känna en trygghet i att skolan fungerar bra. Vi ska ha en hög kvalitet i det vi gör, vara professionella och kunna leverera utifrån de höga förväntningar som ställs på skolan, säger Lars Lisspers.

- Vi är naturligtvis jätteglada att Lars Lisspers har tackat ja till tjänsten och välkomnar honom till Vansbro kommun. Det ska bli spännande att se och få vara en del i den utvecklingsresa vi påbörjat och har framför oss. Det handlar mycket om våra olika roller och ansvar, styrning och ledning, att ha en röd tråd genom hela skolsystemet, säger Stina Munters (C) som är ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Lars, som själv en gång i tiden varit elev på Parkskolan i Vansbro, har jobbat som lärare och rektor i Mora och Orsa och kommer närmast från en tjänst som skolchef i Älvdalens kommun.

Senast uppdaterad: 8 februari 2021