Nya restriktioner gäller från i dag

Från och med i dag måste alla restauranger stänga senast 20.30, fikar du på en galleria måste du göra det ensam och all tävlingsverksamhet under elitnivå förbjuds. Det är Folkhälsomyndighetens nya åtgärder Länk till annan webbplats. för att minska den åter ökande smittspridningen av covid-19.

Bild

I merparten av landets regioner ses antingen en platå eller en ökning av antalet fall. För att vända utvecklingen krävs båda nya åtgärder- och bättre följsamhet av de allmänna råd som redan finns.

Därför har Folkhälsomyndigheten beslutat att från och med i dag, den 1 mars, börjar följande nya restriktioner att gälla:

  • Alla restauranger måste stänga senast 20.30- oavsett om de severar alkohol eller inte. Det är dock okej att de håller öppet längre för avhämtning av mat.
  • På serveringsställen som är en del av en galleria eller ett köpcentrum får endast en person sitta vid varje bord, om inte serveringsstället kan nås via egna dörrar.
  • Ingen tävlingsverksamhet under elitnivå tillåts.

Folkhälsomyndigheten för också dialog med näringslivet om att ytterligare begränsa besöksantalet i butiker och gallerior samt om smittskyddsåtgärder på arbetsplatser. Dessutom tittar man på att skärpa reglerna för idrotten.

Senast uppdaterad: 1 mars 2021