7. Kunskap är nyckeln till hållbarhet

Hållbar utveckling är enligt FN ”En utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. Vi avslutar därför veckan med att tipsa om allt som finns att låna på våra bibliotek.

Bild

Du kan låna böcker, filmer, spel, musik och även strömmande filmer och ljudböcker. Här finns mycket att läsa om miljö och hållbarhet – för både vuxna och barn. I bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats. kan du lätt söka bland allt som finns på biblioteken, reservera och förlänga dina lån. Alla lån på biblioteken är gratis.

Byt böcker med varandra

I Medborgarhusets foajé, precis utanför bibliotekets entré, finns Bokbytarhörnan. Där kan du lämna en bok du läst så att någon annan får glädje av den, och kan också ta med en annan bok hem att behålla. Ovanpå hyllan ställer biblioteket ut gallrade böcker i kassar med olika teman. Just nu är de gallrade böckerna gratis, så det är bara att komma och hämta en kasse.

Vi kan komma till dig

Våra bibliotek är öppna för besök, men vill du hellre hämta dina lån utanför så är det bara att ringa 0281-750 50. För dig som har svårt att ta dig till biblioteket så erbjuder vi också gratis hemleverans med tjänsten Boken kommer – hör av dig så berättar vi mer!

Har du klimatsmarta tips? Skicka dem gärna till oss på e-post samhallsbyggnad@vansbro.se

Senast uppdaterad: 28 mars 2021