De får årets naturpris och kulturpris

Varje år delas ett naturpris till någon eller några som gjort bra och viktiga insatser inom natur/miljö, samt kulturpris till någon eller några som gjort bra och viktiga saker inom kulturområdet i kommunen. Under våren har allmänheten nominerat och nu har årets pristagare utsetts. Naturpriset 2021 tilldelas Emmy Ihlar och kulturpristagaren heter Per Ola Björklund.

Den som får något av priserna ska ha en personlig anknytning till Vansbro kommun och ska ha gjort något inom respektive område som varit till nytta för kommunen och invånarna. Pristagaren behöver inte bo här. Det kan vara en person eller en grupp av personer. Priserna består av 10 000 kronor vardera samt diplom. I år sker prisutdelningen digitalt.

Naturpriset 2021 tilldelas Emmy Ihlar

”För sitt fina arbete med att i ord, bild och film visa på alla fantastiska naturupplevelser som finns i vår kommun. På sin blogg Mitt i det vilda delar Emmy med sig av tips på utflyktsmål, vandringsturer och personliga äventyr. På ett inbjudande sätt inspirerar hon till ett aktivt friluftsliv och bidrar till att öka medvetenheten om kommunens enastående naturmiljöer.”

Kulturpriset 2021 tilldelas Per Ola Björklund

”För sitt mångåriga arbete med att i ord, bild och ton dokumenterat, visat och presenterat bygdens kulturella mångfald både lokalt, nationellt och internationellt. Genom sitt arbete med litteratur, teater och musik uppmärksammar han hembygden i såväl Äppelbo, Vansbro och Nås som hela Dalarna.”

Senast uppdaterad: 3 juni 2021