Vad är kärleksveckan?

21-27 november kommer vi ha en Kärleksvecka på Smedbergskolan och Vansbro utbildningscenter som går under namnet Kärleken är fri.

21 november

21 november

Kärleken är fri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett projekt som Rädda barnen har startat. Det handlar, precis som namnet säger, om att kärleken är fri, att var och en har rätt att älska vem de vill.

Projektet är ett led i arbetet mot våld i allmänhet och våld i nära relationer i synnerhet. Föreläsningarna syftar även till att bidra till ökad jämställdhet, mångfald och öppenhet genom att synliggöra och utmana normer som begränsar människor.

Måndagen 21 november kl. 17:00-18:00 ges det till alla kommunens medborgare tillfälle att komma på Andreas Jonssons föreläsning. Föreläsningen är gratis.

Lördagen den 26 november kl.18:00-21:00 har vi tillsammans med flera av våra fantastiska musiker i vår bygd, Järna live, och Café Unikum bjudit in till öppen scen, där man får vara den man är med det man kan.

Samma vecka infaller En vecka fri från våld. Länk till annan webbplats.
Veckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och stödjs av Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges kommuner och Regioner samt länsstyrelserna.

Målet är att vi i Vansbro kommun tillsammans med övriga aktörer har som återkommande del i vårt våldsförebyggande arbete att uppnå målen om ökad jämställdhet, mångfald och öppenhet genom att synliggöra och utmana normer som begränsar människor.

26 november

26 november

Senast uppdaterad: 16 november 2022