Nytt sätt att ansöka om skolskjuts till läsåret 21/22

Vi påminner om att du som vårdnadshavare med barn i grundskolan, med undantag för elever i särskolan, ska ansöka om skolskjuts i vår nya e-tjänst. Inga skolkort kommer att skickas ut eller laddas på om inte en ansökan är gjord. Detta gäller även dig med barn som redan har skolskjuts/busskort.

E-tjänsten kommer att vara tillgänglig från den 8 mars och du loggar in med e-legitimation. Om du inte har någon e-legitimation skaffar du det hos din bank. Du kommer att fortsätta använda ditt befintiliga busskort så behåll det.

Ansökan för kommande läsår ska göras 8–26 mars för att vara säker på att beslut om skolskjuts är klart till läsårets start i augusti. Du kan ansöka om skolskjuts under hela året.

Målet med den här förändringen är bland annat att få en bättre planerad busstrafik och därmed mindre miljöpåverkan samt sänkta kostnader.

För frågor om skolskjuts och om ansökan om skolskjuts för familjehemsplacerade elever och personer med tillfälligt personnummer är du välkommen att kontakta skolskjutshandläggare via e-post skolskjuts@vansbro.se eller telefon 0281-753 38

Senast uppdaterad: 3 mars 2023