De får årets kulturpris och naturpris

Publicerad: 12 april 2023

Varje år delar vi ut ett naturpris till någon eller några som gjort bra och viktiga insatser inom natur/miljö, samt kulturpris till någon eller några som gjort bra och viktiga saker inom kulturområdet.

Under februari/mars har allmänheten nominerat, och nu har kommunstyrelsen utsett årets pristagare. Kulturpriset 2023 tilldelas Vansbro kultur- och riksteaterförening och 2023 års naturpristagare är Rune Heens.

Den som får något av priserna ska ha en personlig anknytning till Vansbro kommun och ska ha gjort något inom respektive område som varit till nytta för kommunen och invånarna. Pristagaren behöver inte bo här. Det kan vara en person eller en grupp av personer. Priserna består av 10 000 kronor vardera samt diplom. Prisutdelningen sker i samband med årets nationaldagsfirande som i år arrangeras av Järna hembygdsförening.

Kulturpriset 2023 tilldelas Vansbro kultur- och riksteaterförening

För föreningens strävsamma och betydelsefulla arbete med att arrangera kulturupplevelser i Medborgarhusets teater. Med stark vilja och stort engagemang berikar föreningen kommunens kulturliv med ett varierande utbud av teater för stora och små, livesänd opera, musikevenemang och nu även den uppskattade bioverksamheten.

Naturpriset 2023 tilldelas Rune Heens

För sitt mångåriga och fina arbete med att värna om djur och natur i kommunen, och då särskilt fågellivet. Genom bild och berättande delar han även med sig av sina naturupplevelser och bidrar till att öka medvetenheten om kommunens naturmiljöer.

Senast uppdaterad: 12 april 2023