Vårdbiträde med egen EPA-traktor

Vansbro kommun erbjuder ett ovanligt sommarjobb inom äldreomsorgen som kan fånga intresset hos unga individer med tillgång till en EPA-traktor.

Sommaren är en period då det finns ett ökat behov av personal inom äldreomsorgen, och för att möta dessa utmaningar har kommunen skapat en möjlighet för ungdomar att delta i ett meningsfullt uppdrag.

Sommarjobbet som vårdbiträde inom hemtjänsten erbjuder en unik upplevelse där man får användning av sin EPA-traktor. Uppdraget är mångsidigt och omfattar olika arbetsuppgifter. Som vårdbiträde kommer man att besöka personer i deras hem för att erbjuda hjälp och stöd. Det kan innefatta städning, diskning, handling och socialt umgänge med brukarna. Att hjälpa till med tvätt är också en del av arbetsuppgifterna.

Det är viktigt att förtydliga att denna tjänst inte innefattar någon vårdrelaterad roll, utan är avsedd för att hjälpa till med arbetsbelastningen och täcka behoven under semesterperioderna under sommaren.

För att utföra arbetsuppgifter som att ta sig till olika platser och hjälpa till med handling, krävs det att man har tillgång till en egen EPA-traktor samt ett giltigt körkort för att köra den. En separat ersättning tillhandahålls för användning av det egna fordonet.

Det här sommarjobbet riktar sig till unga personer i åldersspannet 16-18 år som har en genuin önskan att hjälpa andra. Detta är en unik möjlighet för unga människor att få en meningsfull sommarupplevelse samtidigt som de bidrar till samhället. Vansbro kommun välkomnar ansökningar från ungdomar som är villiga att ge av sin tid och energi för att hjälpa äldre personer i kommunen.

Läs mer och ansök här- Vårdbiträde som har egen EPA-traktor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 24 maj 2023