Arbete pågår fortfarande för att få ned spillvattenledningen till en djupare nivå.
För att inte skada den enskilde individen eller de reparatörer och dykare som är på plats, avråder vi allmänheten från båtåkning på sträckan mellan bron över Vanån (E16) och Vårdcentralen.

Viktiga tips för att hantera en värmebölja

Under sommaren kan värmeböljor vara farliga för alla, särskilt äldre personer, personer med kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar, små barn, gravida kvinnor och de som tar viss medicin.

För att hjälpa till att hantera dessa utmaningar, har vi sammanställt några råd för dig att följa:

Håll koll på inomhustemperaturen: Risken för hälsoproblem ökar när temperaturen stiger inomhus. Särskilt uppmärksam bör du vara om temperaturen utomhus når 26 °C eller mer under tre dagar i rad.

Drick mer vätska: Vänta inte tills du känner dig törstig. Se till att äta mat med hög vätskehalt, som grönsaker och frukt. Undvik att konsumera stora mängder söta drycker och alkohol. Var också medveten om att personer i din närhet kan behöva hjälp med att få i sig tillräckligt med vätska.

Skapa en sval miljö: Använd gardiner, persienner och markiser för att hålla värmen borta. Försök att vistas i den svalaste delen av ditt boende. Se till att vädra på natten när det är svalare ute.

Håll dig sval: Det mest effektiva sättet att kyla av sig är genom att ta en sval dusch. Du kan också placera en fuktig handduk runt nacken för att svalka dig. Använd löst sittande kläder i naturmaterial, då de är svalare än åtsittande kläder i syntetmaterial.

Ta det lugnt: Undvik att anstränga dig fysiskt under de varmaste timmarna på dygnet.

Korrekt förvaring av mediciner: Om dina mediciner är temperaturkänsliga, finns det information om förvaring på förpackningen eller i bipacksedeln. Se till att följa dessa instruktioner noggrant.

Var uppmärksam på varningssignaler: Symptom på att du kan vara påverkad av värmen kan inkludera förhöjd kroppstemperatur, puls, andningsfrekvens, yrsel, onormal trötthet, muntorrhet och minskad urinmängd. Om du tar någon medicin, såsom vätskedrivande, kan doseringen behöva justeras. Vid misstanke om hälsoproblem bör du kontakta sjukvården för specifika råd för dig eller dina närstående.

Kontakta 1177 för sjukrådgivning: Om du behöver råd eller hjälp med att hitta rätt vård, ring 1177. Du kan också besöka webbplatsen 1177.se dygnet runt för att få mer information och vägledning.

Vi uppmanar alla att vara extra försiktiga och omtänksamma mot varandra under sommarhettan. Tillsammans kan vi hantera värmeböljan på ett säkert sätt.

Källa: Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 15 juni 2023