Arbete pågår fortfarande för att få ned spillvattenledningen till en djupare nivå.
För att inte skada den enskilde individen eller de reparatörer och dykare som är på plats, avråder vi allmänheten från båtåkning på sträckan mellan bron över Vanån (E16) och Vårdcentralen.

Vansbro Nattsim ställs in

Tyvärr går det inte att genomföra Vansbro Nattsim den 19 augusti. Det beror på de höga vattenflödena i Vanån och Västerdalälven. Dessutom har en avloppsledning i Vanån gått sönder vilket också påverkar beslutet att ställa in.

Bild

Vansbro Nattsim inställt

Prognosen för vattenflödet i älvarna är att det fortsatt kommer vara höga flöden även under helgen. Det ser också ut som att avloppsläckan tar tid att laga då det är mycket strömt i Vanån vilket försvårar reparationsarbetet.

Vansbrosimningens sportchef Britta Granberg beklagar beslutet, men säger att utifrån de prognoser de har så kommer det inte gå att genomföra loppet på ett säkert sätt. Ulf Wuopio, säkerhetsansvarig på Vansbrosimningen håller med och säger att de måste tänka på simmarnas säkerhet i första hand.

Om du vill ha mer information om det inställda loppet Vansbro Nattsim, kan du besöka Vansbrosimningens hemsida Länk till annan webbplats. eller Vansbrosimningens Facebooksida. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 16 augusti 2023