Påminnelse om att i morgon den 22 maj startar förtidsröstningen för EU-valet

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet och i morgon startar förtidsröstningen.

Valmyndighetens logga

Förtidsröstning

Från och med den 22 maj till och med valdagen den 9 juni går det att förtidsrösta. För att få rösta måste du ha ditt röstkort. Du behöver även kunna styrka din identitet genom att visa en id-handling. Har du ingen id-handling kan en annan person intyga din identitet, men då måste den personen visa en id-handling.

Röstningslokal och öppettider för förtidsröstning

Under perioden från den 22 maj till och med den 9 juni kan du de flesta dagar rösta i foajén i Medborgarhuset i Vansbro. På vissa dagar under perioden kan du även rösta i biblioteket i Dala-Järna. Här hittar du information om lokaler och exakta öppettider.
På valdagen den 9 juni kan du förtidsrösta i kommunens samtliga vallokaler.

Rösta med bud eller ambulerande röstmottagare

Om du på grund av till exempel sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själv kan ta dig till en vallokal på valdagen eller till en förtidsröstningslokal kan du rösta genom bud. Känner du ingen som kan vara bud åt dig går det också att begära att kommunens ambulerande röstmottagare besöker dig för att ta emot din röst.

 

Information om du ska rösta på valdagen

I Vansbro kommun finns det fyra valdistrikt. För varje valdistrikt finns det en vallokal. På ditt röstkort står det vilken vallokal du ska rösta i om du väljer att rösta på valdagen. Alla kommunens vallokaler är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning.

Vallokalerna har öppet på valdagen den 9 juni enligt följande:

Valdistrikt

Vallokal

Öppettider

Nås

Gymnastikhallen, Nederborgs skola

08:00 – 21:00

Järna

Församlingshemmet

08:00 – 21:00

Vansbro

Foajén i Medborgarhuset

08:00 – 21:00

Äppelbo

Gymnastikhallen, Berghedens skola

08:00 – 21:00


Valnämndens preliminära rösträkning

Onsdagen den 12 juni klockan 09:00 genomförs valnämndens preliminära rösträkning i Medborgarhuset, Vansbro. Sammanträdet är offentligt och öppet för allmänheten.

För mer information om valet kontakta Vansbro kommun via telefon 0281-750 00 eller besök kommunens webbplats www.vansbro.se/euval Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024