Helgläger för unga anhöriga

Den 28-29 september arrangerar Anhörigas riksförbund, med finansiering från Socialstyrelsen, ett helgläger för unga anhöriga, i Vansbro. Lägret vänder sig till ungdomar mellan 13-16 år i Dalarna och Vansbro är en av fyra orter i Sverige som har blivit utvald som lägerort.

Helgläger för unga anhöriga

Helgläger för unga anhöriga

#vägraskuld-läger i Vansbro

Den 28-29 september arrangerar Anhörigas riksförbund ett helgläger i Vansbro, för unga anhöriga, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Vansbro kommun. Lägret arrangeras på fyra orter i Sverige: Vansbro, Kalix, Helsingborg och Falköping. Det finns 12 lägerplatser i Vansbro och ungdomar från hela Dalarna kan anmäla sig.

Lägret är tänkt att vara en paus i vardagen för dig som är ung anhörig och som vårdar, stöttar eller hjälper någon i din närhet. Det handlar om att få återhämtning och känna samhörighet med andra unga personer i liknande situation, få ha roligt, lära sig nya saker och släppa allt vad ansvar heter.

Vem räknas som ung anhörig?

Med unga anhöriga menar vi i det här fallet personer i åldern 13-16 år som hjälper, vårdar, stöttar eller tar ett extra ansvar för någon i sin närhet, som av olika anledningar inte klarar av vardagen på egen hand. Det kan handla om en partner, förälder, syskon, klasskompis, tränare, vän eller granne. Du kan vara anhörig till någon med fysisk eller psykisk ohälsa, funktionshinder, eller att du har en förälder som tagit sitt liv.

Gratis att delta

Det är helt gratis för deltagande ungdomar att vara med! Projektet står för alla kostnader såsom resor till och från lägret, boende och mat.

Vansbro församlingsgård

Klockan 10:00 på lördagen den 28 september vid Vansbro Församlingsgård är det uppstart och lära känna-aktiviteter. Därefter serveras en gemensam lunch och sedan är det dags för roliga aktiviteter och workshops. Du sover över på lägergården och vi avslutar runt klockan 14:00 på söndag den 29 september.

Anmälan

» Gå in på länken och anmäl dig: Studieförbundet Vuxenskolan - Helgläger för unga anhöriga i Vansbro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista anmälningsdag är den 6 september. Det finns 12 platser på lägret, så om du är intresserad dröj inte med din anmälan!

Läs mer om lägret

Här kan du läsa mer om lägret: Helgläger i Vansbro 28-29 september 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film från föregående läger

Här kan du titta på en film från föregående läger: Helgläger #vägraskuld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Vad är #vägraskuld?

#vägraskuld är en organisation med syfte att förändra förutsättningarna för unga anhöriga. Det var tidigare ett arvsfondsprojekt där projektets mål var att ge unga anhöriga insikt i den egna situationen samt de verktyg de behöver för att hantera sitt anhörigskap.
» Här kan du läsa mer om #vägraskuld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 3 juli 2024