Vansbro kommun har anslutit sig till Biking Dalarna

I måndags kväll invigdes det nya Biking Dalarna området Vansbro - Dala-Järna. Detta firades genom att grilla hamburgare vid grillplatsen i Krogen, Vansbro.

Invigning av det nya Biking Dalarna-området Vansbro - Dala-Järna

Cykelslangen klipps och det nya Biking Dalarna-området Vansbro - Dala-Järna är därmed invigt.

Vad är Biking Dalarna?

Biking Dalarna samlar några av Sveriges bästa cykelleder och områden. Gemensam ledmarkering, gradering av leder och utmärkt kringservice ger cykelupplevelser av hög kvalitet från Idre och Sälen i norr, via Vansbro till Säfsen i söder. Biking Dalarna består av 20 cykelområden med stor variation av uppmärkta leder för cross country och downhill.

Här kan du läsa mer om Biking Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa om Biking Dalarnas 20 cykelområden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skylt med texten Biking Dalarna - Sveriges största cykelparadis

Biking Dalarna

Biking Dalarna i Vansbro - Dala-Järna

Samarbetet mellan Vansbro MTB och Dala Järna IK:s cykelsektion, Visit Dalarna och Vansbro kommun har lett fram till att det nu finns ett Biking Dalarna-område med väldigt fina och kvalitetssäkrade cykelleder i Vansbro och vid Snöån i Dala-Järna.

Satsningen har möjliggjorts genom projektet ”Investera i leder i Dalarnas landsbygd” med finansiering från Landsbygdsprogrammet samt medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektledare är Visit Dalarna och ansvarig myndighet är Tillväxtverket.

Här kan du läsa mer om det nya Biking Dalarna området Vansbro - Dala-Järna och dess cykelleder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skylt för cykelleden Krogenrundan

Krogenrundan

Senast uppdaterad: 13 juni 2024