Alla boende på plats i de nya lokalerna på Bäckaskog

I början av februari 2022 startade den omfattande ombyggnationen av det särskilda boendet Bäckaskog i Vansbro. Och nu står det äntligen klart!

Kök och matsal på avdelning

Kök och matsal på avdelning

Projektets etapper

Projektet har genomförts i två etapper för att möjliggöra fortsatt verksamhet i huset. På Bäckaskog finns vårdcentral, folktandvård, korttidsboende, mödra- och barnavårdscentral, särskilt boende, rehabiliteringen och ambulans med mera.

Etapp 1 färdigställdes i mars 2023 och verksamheten flyttade i början av april 2023, in i 33 nyrenoverade eller nybyggda lägenheter. Etapp 2 färdigställdes i mars 2024.

Matsal på avdelning

Matsal på avdelning

Flytt från Söderåsens äldreboende

När etapp 2 var färdigställd startade den stora flytten från Söderåsens äldreboende. Flytten föregicks av omfattande förberedelser och planering och genomfördes sedan stegvis, avdelning för avdelning. I mitten på maj 2024 var flytten klar och samtliga boende finns nu på plats i sina nya lägenheter.

TV-rum på avdelning

TV-rum på avdelning

Nya och renoverade lägenheter

Nu finns 70 lägenheter anpassade för särskilt boende på en och samma plats. Varje avdelning har gemensamma ytor som bland annat tv-rum, matsal och lounge där de boende kan umgås med varandra. Det har även iordningställts anhörigrum för övernattning, gemensamt aktivitetsrum, konferensrum och personalytor i byggnaden.

Matsal och lounge

Matsal och lounge

Invigning

Efter sommaren planerar äldreomsorgen en invigning av det nya äldreboendet.

Badrum boendelägenhet med höj- och sänkbart handfat och höj- och sänkbar toalett.

Badrum boendelägenhet med höj- och sänkbart handfat, samt höj- och sänkbar toalett.

Här kan du läsa mer om projektet

Projektet Bäckaskog - Vansbro kommun

Aktivitetsrum

Aktivitetsrum

Senast uppdaterad: 20 juni 2024