Om skolan

Vid Vansbro Utbildningscenter har vi en stimulerade lärmiljö där eleven sätts i centrum. Det lilla formatet med korta avstånd mellan personalen gör det möjligt att skapa individuella lösningar för eleverna. Skolan ligger i fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Vansbro.

Skolan är känd för sin varma, öppna och positiva atmosfär, där hjärtat i skolan är Café Oasen. Här fikar elever och personal och det ger goda relationer även utanför klassrummet.

Skolan erbjuder ett brett utbildningsutbud med sju nationella program och introduktionsprogrammen (IM). Blandningen av studieförberedande program och yrkesutbildningar ger skolan dess karaktär och som elev har du möjlighet att knyta nya kontakter under din utbildningstid. Närheten till det lokala näringslivet ger goda möjligheter till företagskontakter och kvalificerat arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Alla elever har en bärbar dator som pedagogiskt verktyg för sina studier och skolans lokaler är utrustad med god teknik och bra digitala förutsättningar – vi är en modern skola.

Länk till Dexter Länk till annan webbplats.

Hjärtat på vår skola är Café Oasen. Med sitt läge mitt i skolan blir kafeterian en naturlig träffpunkt för alla elever och personal. Här kan man både umgås och hitta studiemöjligheter.

I kafeterian kan du hitta allt ifrån frukost, mellanmål, lunch och ”gofika”.

Vi satsar på elevhälsa och goda studieförutsättningar. Därför erbjuder vi alla elever att delta på pulshöjande morgonaktiviteter före ordinarie undervisning. Alla deltagare blir sedan bjudna på frukost eller förmiddagsfika i Café Oasen.

I våra studiestugor och på lovskola kan du som elev få extra tid och hjälp för att:

  • Jobba för högre betyg
  • Få läxhjälp
  • Studiestruktur- och planeringshjälp
  • Få extra hjälp om du tycker något är utmanande eller svårt
Senast uppdaterad: 16 augusti 2022