Om oss

På Vansbro Järnvägsskola jobbar vi med två parallella spår; dels YH-utbildningen Nordisk spårsvetsare, som riktar sig till dig som vill jobba vid järnvägen, dels kompetensutveckling riktad mot järnvägsföretag. Vi är en flexibel utbildningsanordnare som möter branschens behov och erbjuder utbildningar som leder till en hög yrkeskunskap.

En svetslåga.

Bli spårsvetsare

Vår yrkeshögskoleutbildning Nordisk spårsvetsare ger dig en praktisk yrkesutbildning av hög kvalitet. Den bygger på ett nära samarbete mellan arbetslivet och skolan och leder till att du självständigt kan jobba med svetsningsarbeten på järnvägsspår. 20 veckor av den drygt årslånga utbildningen är praktik på olika spårföretag, där du har stora möjligheter att knyta kontakter inför framtida anställningar. Utbildningen är gratis och CSN-berättigande.

Till vår spårsvetsutbildning

Vidareutbildningar för företag

Vi erbjuder en rad olika kompetensutvecklingslösningar för företag inom järnvägsbranschen. Det handlar bland annat om banteknik, kurser i kap och slip samt på- och termitsvetsning. Vi anpassar utbildningarna efter ditt företags behov och startar dem löpande.

Till våra företagsutbildningar

Våra ledord

  • Flexibilitet: Vi är lösningsorienterade i både genomförande och upplägg av kurser och vill på bästa sätt möta branschens utbildningsbehov.
  • Kvalitet: Hög kvalitet och säkerhet genomsyrar våra utbildningar. Du som går våra kurser ska känna dig trygg i att vi följer de högt ställda krav som finns när det gäller yrkesutbildning inom järnvägssektorn.
  • Samarbete: Ett nära samarbete med våra kunder är viktigt för både oss och dig. Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för alla parter, med säkerhet och kvalitet i fokus.

Här finns vi

Besöks- och leveransadress praktiklokaler
Vansbro Järnvägsskola
Kyrkbyvägen 1
786 33 Vansbro

Post- och besökadress kontor
Vansbro Järnvägsskola
Parkgatan 8
786 31 Vansbro

Senast uppdaterad: 20 juni 2022