Flytta hit?

Vansbro kommun är en riktig liten pärla invid Västerdalälven. Vår kommun består av fyra tätorter och en rad mindre byar. Bra service, nära till naturupplevelser och ett välmående näringsliv är några av anledningarna till att så många trivs i bygden. I tätorterna finns service som butiker, post, kommunikationer och skolor.

Bild

Foto: Mickan Palmqvist.

Vår vackra kommun, med de fyra tätorterna Vansbro, Dala-Järna, Äppelbo och Nås, kännetecknas av ett starkt engagemang bland invånarna. Med hjälp av det kan både stora och små evenemang genomföras. Bland de största kan nämnas Vansbrosimningen Länk till annan webbplats. som arrangeras årligen, och Flygfesten Länk till annan webbplats. var tredje år. Tack var ett rikt föreningsliv finns det också mycket att välja på när det gäller fritidsaktiviteter inom både idrott och kultur.

Närheten till jakt, fiske och naturupplevelser lockar många – gillar man det är Vansbro rätt plats att bo och leva på!

Vårt kommunala bostadsföretag heter Stiftelsen Vansbrohem. Kontakta dem om du är intresserad av en hyreslägenhet.

Till Stiftelsen Vansbrohems webbplats Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av att bygga ett hus på en kommunal tomt?

Här hittar du våra lediga tomter

Hus till försäljning hittar du hos respektive mäklare, eller på Hemnet. Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av att jobba hos oss på Vansbro kommun? Vi söker alltid nya medarbetare! Här kan du läsa mer om att jobba hos oss, samt hitta våra lediga tjänster.

Jobba inom Vansbro kommun

Vansbro kommun är också en välmående företagarkommun med mycket låg arbetslöshet. Framgångsreceptet är i många fall samverkan, men också goda idéer, aktivt entreprenörskap och en stark innovationskraft. Näringslivet är brett; från metall- och livsmedelsindustri till sågverksindustri samt mindre hantverks-, media- och handelsföretag, för att nämna några områden. Vi är också kända för våra framgångsrika e-handelsföretag.

Mer om det lokala näringslivet

Senast uppdaterad: 10 januari 2024