Lärande

Hur är det att arbeta inom barnomsorgen i Vansbro kommun?

» Förskolläraren Linda Falk och barnskötare Sara Forsberg hälsar dig välkommen till förskolorna i Vansbro kommun!


Sara berättar om varför hon arbetar i förskola:

"Jag började jobba på förskolan Mossebo för jag hade min praktik under barnskötarutbildningen här och på så sätt fick jag möjlighet att jobba som vikarie korta stunder, när jag var i slutet på min utbildning. När jag tog studenten fanns det en tjänst ute som jag sökte men inte fick. Jag blev i stället erbjuden en resurstjänst som jag tackade ja till. Efter det fick jag ett långtidsvikariat på 100% och på den vägen fick jag sedan en tillsvidareanställning.
Jag har känt sedan jag skulle söka till gymnasiet att jag vill arbeta med barn, och under tiden jag praktiserade fick jag upp ögonen för yrket och kände att det var något som jag ville fortsätta med. Jag trivs bra här och har under min tid här fått en god relation med både barn, kollegor och vårdnadshavare. Jag känner att jag får utrymme att utvecklas och att tillsammans med barnen lära mig nya saker."

Sara berättar vad du som vikarie får göra i förskolan:

"Som vikarie får man vara en del av det vardagliga arbetet, omsorgen om barnen men också tillsammans utveckla barnen och deras lärande. Det bästa med det här yrket är att få vara med och ge barnen en betydelsefull dag!"

Linda berättar om varför hon arbetar i förskola:

"Det roliga med att arbeta i förskolan och som förskolelärare är att få arbeta med barn och se glädjen hos barnen i de aktiviteter vi genomför på dagarna. Att få vara med i deras utveckling och se hur de växer."

Linda berättar vad du som vikarie får göra i förskolan:

"Som vikarie får man uppleva en härlig barngrupp som älskar när det kommer vikarier och ger barnen full uppmärksamhet. Glada barn som vill leka med vikarier! Det är ju det vi ser som det viktigaste, att vikarierna är med barnen och har en rolig dag tillsammans."

 

Roger Eriksson och Martell Cranning-Hillgren, pedagoger fritids Parkskolan

» Barnskötare Roger Eriksson och resurs Martell Cranning-Hillgren hälsar dig till välkommen till fritidsverksamheten i Vansbro kommun!


Roger berättar om varför han arbetar på fritids:

"Jag trivs med barnen, och har bra kollegor. Vi har hand om barnen väldigt länge på dagarna så man behöver vara trygg, närvarande och tycka om jobbet överlag. Sen gör det ingenting om man skojar till det ibland och bjuder på sig själv!"

Roger berättar vad du som vikarie får göra på fritids:

"Som vikarie är du en vuxen som kan ta visst ansvar och ta hand om barnen, få lite olika uppgifter. Du kan få öppna och stänga verksamheten, göra frukost och mellis, men det viktigaste är att ta hand om barnen och skapa trygghet för dem. Trygghet är A och O. Har du varit vikarie ett tag så får du mer ansvar och får ta ansvar för att ha en öppen och professionell dialog med vårdnadshavare."


Martell berättar om varför han arbetar på fritids:

"Jag jobbar som resurs i skolan och på fritids på morgonen och eftermiddagen. Det är ett kul arbete och jag trivs med mina kollegor och tycker det är kul att vara med barn. Det är rätt så lättsamt! Jag har jobbat här i drygt ett halvår. Jag vill gärna vara kvar till hösten för det är ett roligt jobb!"

Martell berättar vad du som vikarie får göra på fritids:

"Man får vara med barnen och leka med dem, se till så att ingenting händer. Sen kan man få olika arbetsuppgifter som att göra frukost och mellis, men det viktigaste är ju att vara med barnen!"

Senast uppdaterad: 10 juni 2024