Social omsorg

Hur är det att arbeta inom LSS i Vansbro kommun?

Är du stabil, inkännande och bra på att ligga steget före? Är du anpassningsbar i ditt sätt att bemöta personer med olika behov och förutsättningar? Om du tycker att beskrivningen passar, så kan ett arbete inom LSS vara rätt arbete för dig!

Hos oss inom Social omsorg finns en stor bredd av arbetsplatser. Du kan arbeta på något av våra boenden eller i personers bostad.

Att arbeta som personlig assistent eller boendestödjare är intressant, givande och utmanande. Hos oss är ingen dag den andra lik! Tillsammans hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis att åka på utflykt, baka, måla och pyssla i trädgården.

Alla de som vi är till för, har olika behov av bemötande, service och stöd. Vi arbetar med en balans mellan struktur och flexibilitet för att möta de olika behoven och vi erbjuder stöd vid exempelvis handling av mat, personlig omvårdnad och andra vardagliga sysslor.

En stor del av arbetet innebär att motivera, stödja och stärka den enskilde så att vardagen fungerar. Vi utgår från varje enskild individ och arbetar för ökad självständighet.

Senast uppdaterad: 7 juni 2024