Arbete för ungdomar

Nu kan du som är ung söka både feriearbete och andra typer av sommarjobb hos oss inför sommaren.

Feriearbete

Du som är född 2006 eller 2007 och bor i Vansbro kommun är välkommen att söka feriearbete Länk till annan webbplats. hos oss i sommar. Feriearbete är en slags kombination av sommarjobb och praktik. Hos oss finns det över 100 yrkestitlar och nu har du chansen att prova några av dem.

När du feriearbetar får du en inblick i våra verksamheter, samtidigt som du får med dig en erfarenhet inför framtiden. Du får möjlighet att lära känna dig själv bättre och ta reda på vilka arbetsuppgifter du trivs med. Det är också en jättebra chans till att skapa ett nätverk med viktiga kontakter som är bra sen när du ska söka andra jobb.

Feriearbetet hos oss är indelat i två perioder under sommarveckorna 26-29. Varje person får jobba sex timmar per dag i två veckor.

Det finns ett begränsat antal feriearbetsplatser.

Du ansöker via vår hemsida och du hittar länken här Feriearbete för ungdomar födda 2006 och 2007 - Lediga jobb - Vansbro kommun (visma.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan söka fram till den 16 april. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemejl med ett lösenord som är kopplat till ”Mina sidor”. Det är viktigt att du sparar lösenordet för framtida inloggningar. Har du sökt feriearbete hos oss tidigare så finns du redan registrerad i vårt system och kan logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Som feriearbetare kan du bland annat arbeta inom:

Ferieplatserna varierar från år till år. Vi erbjuder feriearbetarna arbete både inomhus och utomhus.

Vi betalar avtalsenlig lön och som ligger på 85 kr/timme exklusive semesterersättning.

Lönen betalas ut den 27:e månaden efter att du gjort din sista arbetsdag. Det är viktigt att du skickar in din lönerapport så snart du slutat ditt jobb. Om vi inte får in en lönerapport från dig kan vi inte betala ut någon lön. Du får ingen reseersättning för att ta dig till och från din feriearbetsplats.

Vi betalar ut alla våra löner via Swedbank. Om du har konto i en annan bank behöver du anmäla ditt kontonummer till Swedbank.

Om du inte kommer att tjäna så mycket pengar under året kan du slippa betala skatt, eller ansöka om så kallad skattejämkning för skolungdom.
Regler för skattejämkning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi kommer att kontakta dig när ansökningsperioden är över, det vill säga efter 16/4.

Det är viktig att du kollar den e-postlåda du anmält, för det är där du får all post från oss. När du har fått ditt besked vill vi att du svarar ja eller nej till din plats så snabbt som möjligt. Du behöver sedan komma till oss för att skriva på ditt anställningsavtal. Vi föreslår en tid i ditt besked.

Om du vill ha din plats, men inte kan komma på tiden vi föreslår, så behöver du kontakta oss och boka en ny tid. Anställningsavtalet är en trygghet för både dig och oss, då det bland annat ger dig en försäkring.

Det är viktigt att du sen kontaktar din arbetsplats eller handledare så snart som möjligt för att få veta mer om arbetsplatsen och vilka tider du ska feriearbeta.

Du som ska feriearbeta sommaren 2023 måste kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister (även kallat brottsregistret).

För att kunna söka ett feriearbete måste du ha ett fullständigt svenskt personnummer och du får inte ha något annat jobb i sommar.

Vi kontaktar dig via e-post; så håll koll på din brevlåda!

När sommaren och jobbperioderna närmar sig kommer vi att kalla in till ett uppstartsmöte , mer info kommer också på e-post!  

När du fyllt 18 år kan du söka sommarjobb inom alla våra verksamheter. Vi är framför allt i behov av vikarier inom vård- och omsorg och service.

Här hittar du alla våra lediga jobb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 16 mars 2023