Arbete för ungdomar

Nu kan du som är ung söka både feriearbete och andra typer av sommarjobb hos oss inför sommaren.

Gräsklippare i närbild.

Vaktmästeri och grönyteskötsel är vanliga ferie- och sommarjobb inom kommunen.

Feriearbete

Du som är född 2004 eller 2005 och bor i Vansbro kommun är välkommen att söka feriearbete Länk till annan webbplats. hos oss i sommar. Feriearbete är en slags kombination av sommarjobb och praktik. Hos oss finns det över 100 yrkestitlar- nu har du chansen att prova några av dem.

När du feriearbetar får du en inblick i våra verksamheter, samtidigt som du får med dig en erfarenhet inför framtiden. Du får möjlighet att lära känna dig själv bättre, ta reda på vilka arbetsuppgifter du trivs med och vad du behöver lära dig mer om. Dessutom fyller du på ditt nätverk med viktiga kontakter som är bra att ha när du sen ska söka andra jobb. Feriearbetet hos oss är indelat i två perioder under sommarveckorna 26-29. Varje person får jobba sex timmar per dag i två veckor.

Det finns ett begränsat antal feriearbetsplatser.

Du kan söka fram till den 18 april 2021. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemejl med ett lösenord som är kopplat till ”Mina sidor”. Det är viktigt att du sparar lösenordet för framtida inloggningar. Har du sökt feriearbete hos oss tidigare så finns du redan registrerad i vårt system och kan logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Feriearbetena finns framför allt inom vaktmästeri och gata/park. Alla feriearbetsplatser kommer att vara utomhus.

Hur mycket du får i lön beror på hur gammal du är. Vi betalar avtalsenlig lön. Lönen betalas ut den 27:e månaden efter att du gjort din sista arbetsdag. Det är viktigt att du skickar in din lönerapport så snart du slutat ditt jobb. Om vi inte får in en lönerapport från dig kan vi inte betala ut någon lön. Du får ingen reseersättning för att ta dig till och från din feriearbetsplats.

Vi betalar ut alla våra löner via Swedbank. Om du har konto i en annan bank behöver du anmäla ditt kontonummer till Swedbank.

Om du inte kommer att tjäna så mycket pengar under året kan du slippa betala skatt, eller ansöka om så kallad skattejämkning för skolungdom.

Det är viktig att du kollar den e-postlåda du anmält, för det är där du får all post från oss. När du har fått ditt besked vill vi att du svarar ja eller nej till din plats så snabbt som möjligt. Du behöver sedan komma till oss för att skriva på ditt anställningsavtal. Vi föreslår en tid i ditt besked.

Om du vill ha din plats, men inte kan komma på tiden vi föreslår, så behöver du kontakta oss och boka en ny tid. Anställningsavtalet är en trygghet för både dig och oss, då det bland annat ger dig en försäkring.

Det är viktigt att du sen kontaktar din arbetsplats eller handledare så snart som möjligt för att få veta mer om arbetsplatsen och vilka tider du ska feriejobba.

Om du har oturen att bli sjuk när du ska feriearbeta är det viktigt att du genast ringer till din handledare och berättar det. Din handledare hjälper dig att fylla i din sjukfrånvaro i din lönerapport. Tyvärr får du ingen sjuklön. För att få det måste man vara anställd under minst en månad. Det säger lagen om anställningsskydd, Las.

Du som ska feriearbeta hos oss måste kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister (även kallat brottsregistret).

För att kunna söka ett feriearbete måste du ha ett fullständigt svenskt personnummer.

Vi kontaktar dig via e-post; så håll koll på din brevlåda!

När du fyllt 18 år kan du söka sommarjobb inom alla våra verksamheter. Vi är framför allt i behov av vikarier inom vård- och omsorg och intern service. Här hittar du alla våra lediga jobb. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 24 mars 2021