Turism i Vansbro

Vansbro är en pärla i det vackra Dalarna. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. I tätorterna finns butiker och service nära till hands. Enkelheten, närheten och det stora utbudet av aktiviteter och sevärdheter är några av anledningarna till att många trivs i bygden.

Utsiktsvy över vatten.

I Vansbro finns naturen ständigt närvarande med fina jaktmarker och fiskevatten, vandringsleder och områden för rekreation. Här finns smultronställen både sommartid och vintertid. Underbara badstränder på många ställen i kommunen, och vintertid gott om skidspår och skoterleder för både motion och naturupplevelser utöver det vanliga.

När det gäller kulturaktiviteter blomstrar Vansbro, minst sagt – teater, opera, bygdespel, konserter, bio, föreläsningar, utställningar och museer erbjuder ett digert program året runt.
I Medborgarhuset i Vansbro finns också simhall med 25-meters bassäng, bastu och relaxavdelning samt ett välutrustat gym.

Läs mer om vad det finns att göra i kommunen på Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Att göra i Vansbro Kommun - Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turistinformation

På plan två i Medborgarhuset, i kommunkontorets reception, finns vår turistinformation.
Här kan du få personliga svar på dina turismfrågor.
Aktuella kartor och broschyrer för dig som besöker oss som turist finns i Medborgarhusets foajé på plan ett. För bokning av biljetter och mer ingående turistinformation, besök Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Evenemang

Några av de större evenemangen under året är Vansbrosimningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Vansbro triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Flygfesten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ingmarsspelen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Trollbröllopet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Amazonrock Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Evenemangskalendern hittar ni på Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 11 juli 2023