Arbete pågår fortfarande för att få ned spillvattenledningen till en djupare nivå.
För att inte skada den enskilde individen eller de reparatörer och dykare som är på plats, avråder vi allmänheten från båtåkning på sträckan mellan bron över Vanån (E16) och Vårdcentralen.

Turism i Vansbro

Vansbro är en pärla i det vackra Dalarna. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. I tätorterna finns butiker och service nära till hands. Enkelheten, närheten och det stora utbudet av aktiviteter och sevärdheter är några av anledningarna till att många trivs i bygden.

Utsiktsvy över vatten.

I Vansbro finns naturen ständigt närvarande med fina jaktmarker och fiskevatten, vandringsleder och områden för rekreation. Här finns smultronställen både sommartid och vintertid. Underbara badstränder på många ställen i kommunen, och vintertid gott om skidspår och skoterleder för både motion och naturupplevelser utöver det vanliga.

När det gäller kulturaktiviteter blomstrar Vansbro, minst sagt – teater, opera, bygdespel, konserter, bio, föreläsningar, utställningar och museer erbjuder ett digert program året runt.
I Medborgarhuset i Vansbro finns också simhall med 25-meters bassäng, bastu och relaxavdelning samt ett välutrustat gym.

Läs mer om vad det finns att göra i kommunen på Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Att göra i Vansbro Kommun - Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Turistinformation

På plan två i Medborgarhuset, i kommunkontorets reception, finns vår turistinformation.
Här kan du få personliga svar på dina turismfrågor.
Aktuella kartor och broschyrer för dig som besöker oss som turist finns i Medborgarhusets foajé på plan ett. För bokning av biljetter och mer ingående turistinformation, besök Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Evenemang

Några av de större evenemangen under året är Vansbrosimningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Vansbro triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Flygfesten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Ingmarsspelen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Trollbröllopet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Amazonrock Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Evenemangskalendern hittar ni på Visit Dalarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: 11 juli 2023