Öppna förskolan/Familjecentrum

Du och ditt barn är välkomna till oss på öppna förskolan. Öppna förskolan finns till för föräldrar och barn i åldern noll till sex år. Att komma till oss är helt gratis.

Färgglad illustration av mamma, pappa, barn.

Hos oss i Vansbro kommun kallar vi öppna förskolan för Familjecentrum. Familjecentrum, som håller till i Vansbro församlingshem, är ett samarbete mellan kommunen, Svenska kyrkan och Region Dalarna.

Ditt barn får leka, sjunga, skapa och möta andra barn och vuxna. Som vuxen träffar du andra vuxna, knyter kontakter och diskuterar barn och familj. Utbildad personal finns till stöd och ledning. Personalen har tystnadsplikt.

Du behöver inte anmäla dig. Du kan komma och gå som du vill under våra öppettider.

Är du eller ditt barn förkylda, eller har någon annan smittsam sjukdom så stannar ni hemma tills ni är friska.

Om Familjecentrum

Här finns vi: I Vansbro församlingsgård, Förrådsgatan 2, Vansbro

Öppet för: Blivande föräldrar samt familjer med barn upp till sex år.

Vilka jobbar här? Förskollärare Ingrid Olars-Persson samt församlingsassistenterna Matilda Olsson, Maggis Andersson och Eva-Stina Wästhed. Ibland har vi besök av bland andra specialpedagog, socialsekreterare, BVC-sköterska och barnmorska från MVC.

Vad gör man på Familjecentrum? Umgås, möter andra i liknande situationer, låter barnen leka med vårt stora utbud av leksaker och böcker, sjunger tillsammans, fikar, och får information om barn och föräldraskap.

Våra öppettider

Dag

Tid

Måndag 0-6 år

9.00-12.00

Tisdag babycafé (0 till 18 månader)

9.00-12.00

Onsdag 0-6 år

9.00-12.00

Torsdag 0-6 år

9.00-12.00

Senast uppdaterad: 17 oktober 2023