Möt dina kollegor

I Vansbro kommun arbetar över 600 medarbetare. Det innebär också att det finns en rad olika yrkesroller att välja på. Här får bekanta dig med några av dina blivande kollegor!

Arbetare

Namn: Anna Pollack
Jobbtitel: Bemanningssamordnare
Utbildning: Gymnasiet
Antal år på arbetsplatsen: 6 år

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Som bemanningsassistent jobbar jag till största del med att tillsätta vikarier på lediga pass ute i de olika verksamheterna. Jag börjar alltid dagen med att kolla igenom mejlen och startar upp telefonen. Sedan börjar jag kolla efter tillgängliga vikarier som kan täcka de pass som behövs, och det görs via telefonsamtal, sms och mejl. Utöver detta lägger jag in scheman, skriver anställningsavtal, arbetar med hur bemanningsenheten kan utvecklas samt stöttar löneavdelningen vid behov.

Varför tycker du att det är bra att arbeta på Vansbro kommun?
Jag tycker att jag har bra kollegor och en trevlig arbetsplats att vara på, dessutom får man som anställd bra förmåner vilket är ett stort plus. I jobbet jag har på bemanningsenheten har jag varierenade uppgifter, ingen dag är den andra lik och det är något jag tycker är kul och utvecklande.

 

Namn: Johanna Broberg
Jobbtitel: Förskolelärare på Mossebo, Backsippan.
Utbildning: Förskolelärarutbildning Högskolan Mälardalen
Antal år på arbetsplatsen: 2 år

Hur ser en vanlig dag ut?
På vår förskola har vi mycket rutiner som styr dagarna. Vi börjar arbeta en stund innan frukost, som vi plockar fram och äter tillsammans med barnen. Efter frukost plockar vi av frukosten och har sedan lek och planerade aktiviteter med barnen. En av dessa aktiviteter kan till exempel vara att vi har utedag en dag i veckan. Efter aktivitet är det frukstund med barnen och frilek. Därefter är det dags för lunch, där vi plockar fram och äter tillsammans. Ibland är vi med vid vilan efter lunchen, eller så turas vi om att vara "vakt". Här turas vi också om att ha planeringstid, vilket vi ofta passar på att ha när barnen vilar. Sedan är det mellis och fri lek tills barnen går hem för dagen. Ibland slår vi ihop barngrupperna på vår förskola beroende på hur många barn det är, annars jobbar vi avdelningsvis. När det är högtider brukar vi göra speciella aktiviteter, och på fredagar brukar vi ha lite fredagsmys.

Varför tycker du att det är bra att arbeta på Vansbro kommun?
Mitt yrke ger mycket glädje och man får vara med och stötta och se barnens utveckling. Hur de växer som individer och kliver fram. Vi bygger liksom framtiden tillsammans med dem. Eftersom Vansbro kommun är så litet, så känner man många och man lär känna sin arbetsgivare på ett sätt som jag upplever som positivt. Det är en liten och familjär kommun.

Namn: Anders Palm
Jobbtitel: Enhetschef LSS
Utbildning: Socionom
Antal år på arbetsplatsen: Började på den här tjänsten augusti 2022

Hur ser en vanlig dag ut?
På mitt jobb är ingen dag den andra lik, det är ett väldigt omväxlande jobb. Varje morgon försöker jag ha koll i systemen, har vi fått in något nytt uppdrag, eller har det kommit in någon faktura som ska betalas. Arbetsuppgifterna varierar lite beroende på vart i årshjulet vi befinner oss, antningen kanske jag har budgetarbetete eller medarbetarsamtal. Jag försöker vara en närvarande chef och vara synlig och kommunicerar ofta med mina medarbetare via telefon eller sms. Nu inför sommaren har vi jobbat mycket med rekrytering och intervjuat nya medarbetare, då blir det också en hel del schemaläggning.

Varför tycker du att det är bra att arbeta på Vansbro kommun?
Jag har tidigare arbetat på andra kommuner, och en anledning till att jag valde Vansbro kommun som arbetsgivare är för att jag också bor här, jag har närmare till jobbet. Utöver det så har jag bra kollegor och jag tycker att stödfunktionerna på Vansbro kommun är bra. Jag har god relation till och får hjälp av både lön, HR och bemanning. Det är verkligen en av de stora fördelarna med en liten kommun, man har nära till alla delar, även rent geografiskt. Allt finns väldigt nära.

Senast uppdaterad: 24 januari 2024